Рефрактометри для соку, вина, меду, карамелі, технічних розчинів, молока і ін.
Рефрактометр це портативний оптико-механічний прилад, без джерел живлення, з мінімальною кількістю проби, за кілька секунд, що вимірює концентрацію розчинених в рідині речовин за допомогою світлового променя. Ручний рефрактометр - інструмент з широким спектром застосування, корисний і затребуваний протягом всіх 4-х сезонів року в лабораторії, на пасіці, в саду, гаражі, на складі, на всіх етапах, від виробництва до реалізації готової продукції.
Шкала Brix - загальновизнана в світі міра вимірювання концентрації вмісту речовин, розчинених в рідині (в процентному відношенні).
Види рефрактометрів:
Залежно від обсягів і частоти аналізів концентрації розчинів - в проточному режимі (онлайн) або періодично:
промисловий;
рефрактометр ручний для домашнього застосування або малого бізнесу.
За хімічним складом досліджуваної рідини:
аналіз вмісту цукру в соках, вині, пиві, меді;
питома вага солі в розчині;
перевірка щільності антифризів, тосолов і омивача.
показання рефрактометра про сухому залишку і білку в молочній пробі.
За шкалою Brix:
0 ~ 10% (низькі концентрації);
0 ~ 18%, 0 ~ 32% (середні концентрації);
28 ~ 62%, 45 ~ 82%, 58 ~ 92%, 0 ~ 87% (для високонасичених розчинів);
За ціною поділки шкали пристрою - можна підібрати модель з наступним кроком: 0.1%, 0.2%, 0.5%, 10.0%.